Korean Fried Chicken Tacos …
4 portioner
Ingredienser
Tacos
- 8 små tortillas
Kyckling
- 500 g benfria kycklinglår
- 150 ml kärnmjölk
- 250 g majsstärkelse
- 50 g rismjöl
- Salt och peppar
Gochujangsås
- 100 g gochujang
- 2 msk farinsocker
- 75 ml soja
- 75 ml vatten
- 25 ml sesamolja
Ponzugurka
- 1 gurka (tärnad)
- 150 ml ponzu
- 2 tsk sesamolja
- 2 tsk sesamfrön
Gochujangmajonnäs
- 250 g majonnäs
- 60 g gochujang
- 2 msk limejuice
- Salt och peppar
Picklad daikon
- 500 g daikon (skalad och skivad)
- 250 ml risvinäger
- 250 ml vatten
- 70 g socker
- 1 msk salt
Topping
- 200 g strimlad rödkål
Gör så här
- Marinera kycklingen: Blanda kyckling och kärnmjölk i en skål. Låt marinera i kylskåp i minst 1 timme (upp till 4 timmar).
- Förbered panering: Blanda majsstärkelse, rismjöl, salt och peppar i en skål. Låt kycklingen rinna av och vänd den i mjölblandningen. Förvara kallt tills den ska friteras.
- Gochujangsås: Koka upp gochujang, farinsocker, soja och vatten i en kastrull. Låt sjuda tills allt blandats. Ta av från värmen och rör i sesamolja.
- Ponzugurka: Blanda ponzu, sesamolja och sesamfrön i en skål. Lägg i gurkan och blanda väl.
- Gochujangmajonnäs: Rör ihop majonnäs, gochujang, limejuice, salt och peppar.
- Picklad daikon: Koka upp risvinäger, vatten, socker och salt i en kastrull. Ta av från värmen och lägg i daikon. Låt dra minst 3 timmar.
- Fritera kycklingen: Hetta upp olja till 180°C. Fritera kycklingen i 7–8 minuter tills den är gyllene och har en innertemperatur på 75°C.
- Montering:
- Värm tortillabröden.
- Doppa den friterade kycklingen i gochujangåsen, skiva och lägg på tortillan.
- Tillsätt picklad daikon.
- Tillsätt ponzugurka.
- Toppa med gochujangmajonnäs.
Servera genast!