Nyheter

Korean Fried Chicken Tacos – recept av Pernilla Wahlgren & Sofia Wistam

Korean Fried Chicken Tacos …

4 portioner

Ingredienser

Tacos

  • 8 små tortillas

Kyckling

  • 500 g benfria kycklinglår
  • 150 ml kärnmjölk
  • 250 g majsstärkelse
  • 50 g rismjöl
  • Salt och peppar

Gochujangsås

  • 100 g gochujang
  • 2 msk farinsocker
  • 75 ml soja
  • 75 ml vatten
  • 25 ml sesamolja

Ponzugurka

  • 1 gurka (tärnad)
  • 150 ml ponzu
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk sesamfrön

Gochujangmajonnäs

  • 250 g majonnäs
  • 60 g gochujang
  • 2 msk limejuice
  • Salt och peppar

Picklad daikon

  • 500 g daikon (skalad och skivad)
  • 250 ml risvinäger
  • 250 ml vatten
  • 70 g socker
  • 1 msk salt

Topping

  • 200 g strimlad rödkål

Gör så här

  1. Marinera kycklingen: Blanda kyckling och kärnmjölk i en skål. Låt marinera i kylskåp i minst 1 timme (upp till 4 timmar).
  2. Förbered panering: Blanda majsstärkelse, rismjöl, salt och peppar i en skål. Låt kycklingen rinna av och vänd den i mjölblandningen. Förvara kallt tills den ska friteras.
  3. Gochujangsås: Koka upp gochujang, farinsocker, soja och vatten i en kastrull. Låt sjuda tills allt blandats. Ta av från värmen och rör i sesamolja.
  4. Ponzugurka: Blanda ponzu, sesamolja och sesamfrön i en skål. Lägg i gurkan och blanda väl.
  5. Gochujangmajonnäs: Rör ihop majonnäs, gochujang, limejuice, salt och peppar.
  6. Picklad daikon: Koka upp risvinäger, vatten, socker och salt i en kastrull. Ta av från värmen och lägg i daikon. Låt dra minst 3 timmar.
  7. Fritera kycklingen: Hetta upp olja till 180°C. Fritera kycklingen i 7–8 minuter tills den är gyllene och har en innertemperatur på 75°C.
  8. Montering:
    • Värm tortillabröden.
    • Doppa den friterade kycklingen i gochujangåsen, skiva och lägg på tortillan.
    • Tillsätt picklad daikon.
    • Tillsätt ponzugurka.
    • Toppa med gochujangmajonnäs.

Servera genast!