8 april presenterades de nya Kocklandslagen som ska representera Sverige i VM 2026 och OS 2028. Martin & Servera-gruppen, som inkluderar både restauranggrossisten Martin & Servera Restauranghandel och färskvaruspecialisterna i Sorundahallarna, fortsätter samarbetet med Svenska Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget.
Kocklandslaget presenterade i veckan de nya medlemmarna i Svenska Kocklandslaget och i Juniorkocklandslaget. Läs mer här: Kocklandslagen.
Viktig plattform
-Vi ser fram emot att få fortsätta resan tillsammans med de nya Kocklandslagen, vars arbete och framgångar genom åren är en viktig plattform för utvecklingen av svensk gastronomi och hela restaurangbranschen, säger Kristina Ossmark, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Martin & Servera-gruppen.
Samarbetet är en viktig pelare i Martin & Servera-gruppens utvecklingsarbete med svenska producenter och deras råvaror av världsklass.
Rätt producenter
-Att hitta rätt producenter och råvaror i nära samarbete med kockarna är en uppgift vi både älskar och tar på största allvar. Det är just i det gemensamma arbetet – där nyfikenhet förenar oss alla, kockar, producenter och vårt team – som vi tillsammans driver den svenska gastronomin framåt, säger Anna Sjögren, ansvarig för samarbetet med Kocklandslagen hos Grönsakshallen Sorunda.
Redan i februari presenterades lagledningen – Jens Ericsson fortsätter som General Manager, Fredrik Ander och Albin Edberg kliver in som nya team leaders. Fredrik blir team leader för Svenska Kocklandslaget, medan Albin går in som team leader för Juniorkocklandslaget.
Jens Ericsson uppskattar samarbetet med Sorundahallarna och Martin & Servera Restauranghandel.
-Att ha leverantörer och samarbetspartners som vi kan lita på är A och O. Vi lägger ner oerhört mycket tid på att ta fram de rätter vi ska presentera i tävlingarna. Att ha samarbetspartners som är lika engagerade i att hitta de bästa råvarorna är en trygghet för oss.
Nära samarbete
Ett nära samarbete mellan kockar, leverantörer och producenter är utvecklande för alla parter.
-Tillsammans blir vi starka. Samarbetet med Martin & Servera-gruppen gör att vi kan tävla på den absolut högsta gastronomiska nivån när vi representerar Sverige i Culinary World Cup och Culinary Olympics, säger Jens Ericsson.
//
Bild: Övre bilden visar Svenska Kocklandslaget 2025-2028. Nedre bilden visar Juniorkocklandslaget 2025-2028.