Camilla Hamid är en av våra mest älskade kokboksförfattare, café-ägare och bakprofiler och nu vill hon lära oss att njuta av sommaren fullt ut! Boken En sötare sommar är en uppföljare till succén En sötare vinter och bjuder på en ljuvlig mix av sommarklassiker och nya söta favoriter.
Friska sommartårtor, solvarma nyplockade bär och en kaka på en klippa vid havet. Sommaren andas semester, bad och årets godaste smaker. Riktigt så var det inte för Camilla Hamid när hon växte upp, då var hon ensam kvar på fritids och gjorde roliga saker där. Men nu när hon själv har barn vill hon ge dem, och oss, den sommar hon själv alltid drömt om. Här kommer den med välbekanta smaker och råvaror som i vissa fall går att plocka gratis!
– Jag älskar allt med sommaren: värmen, ljuset, det lugnare tempot och ledigheten. Men mest av allt älskar jag nog alla de smaker som sommarens bjuder på, säger Camilla Hamid.
Recept
I En sötare sommar kan vi njuta av recept som passar för alla sommarväder och sommarmånader. Det är läsning som får oss att sukta efter att bjuda in vänner och familj och skapa goda minnen tillsammans.
– Jag är så stolt över den här boken där några av de råvaror som ligger mig allra varmast om hjärtat får spela huvudrollen! Jag menar, vem blir inte lycklig av syrener, när den första späda rabarbern dyker upp eller när jordgubbarna har sin primetime, säger Camilla Hamid.
Entreprenörskap
Förutom att baka driver Camilla Hamid cafékedjan Sweet(s) by Camilla, utvecklar sitt entreprenörskap och syns regelbundet i TV4 Nyhetsmorgon. Hennes egna kanaler på instagram, youtube och bloggen My Kitchen Stories följs av en hängiven skara bak- och fikaentusiaster och kokböckerna hon skriver är givna bästsäljare.
Sin sjunde kokbok
En sötare sommar, som är Camilla Hamids sjunde kokbok, utkommer 28 april på Bokförlaget Polaris. Ulrika Pousette är bokens fotograf och Katy Kimbell står för formgivningen.