Beef Barbacoa Tacos …
4 portioner
Ingredienser
Tacos
- 8 små tortillas
Barbacoa
- 1 kg högrev (i bitar)
- 8 anchochilis (urgröpta)
- 100 g chipotle i adobo-sås (funkar med vanliga chipotle-chili också)
- 2–4 msk olja
- 1 stor gul lök (hackad)
- 13 vitlöksklyftor
- 33 cl mörk öl
- 1 msk spiskummin
- 1 tsk salt och peppar
- 2 msk oregano
- 1 dl vatten
Picklad rödlök
- 250 g rödlök (skivad)
- 12 dl vitvinsvinäger
- 12 dl vatten
- 65 g socker
- 2 msk salt
Salsa verde
- ½ dl mirin
- ¾ dl risvinäger
- ½ dl mynta
- 1 dl koriander
- ½ dl thaibasilika
- 3 vitlöksklyftor
- ½ schalottenlök
- 1 hel jalapeño
- Saft från 1 lime
- 200 g tomatillos
- 1,5 dl olja
- 2 avokados
Topping
- Färsk koriander
Gör så här
- Förbered barbacoa:
- Sätt ugnen på 190°C.
- Rosta anchochilis i en torr panna i ca 30 sekunder per sida.
- Bryn köttet i olja i en gryta, 3 minuter per sida. Lägg åt sidan.
- Stek löken i samma gryta i 5 minuter. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 2 minuter.
- Häll i ölen, anchochilis och chipotle. Låt sjuda i 5 minuter, ta av från värmen och låt svalna.
- Mixa blandningen med spiskummin, peppar, oregano, salt och vatten till en slät sås.
- Lägg tillbaka köttet i grytan, häll över såsen och täck med lock. Tillaga i ugnen i 3–4 timmar tills köttet är mört.
- Dra isär köttet med gafflar direkt i grytan
- Förbered picklad rödlök:
- Koka upp vinäger, vatten, socker och salt i en kastrull. Rör om tills allt löst sig.
- Låt svalna och häll över löken
- Förbered salsa verde:
- Mixa alla ingredienser i en blender i 3 minuter
- Montering:
- Värm tortillabröden.
- Lägg på barbacoa, picklad lök, salsa verde och färsk koriander.
Servera genast!