Nyheter

Beef Barbacoa Tacos – recept av Carolina Gynning & Carina Berg

Beef Barbacoa Tacos …

4 portioner

Ingredienser

Tacos

  • 8 små tortillas

Barbacoa

  • 1 kg högrev (i bitar)
  • 8 anchochilis (urgröpta)
  • 100 g chipotle i adobo-sås (funkar med vanliga chipotle-chili också)
  • 2–4 msk olja
  • 1 stor gul lök (hackad)
  • 13 vitlöksklyftor
  • 33 cl mörk öl
  • 1 msk spiskummin
  • 1 tsk salt och peppar
  • 2 msk oregano
  • 1 dl vatten

Picklad rödlök

  • 250 g rödlök (skivad)
  • 12 dl vitvinsvinäger
  • 12 dl vatten
  • 65 g socker
  • 2 msk salt

Salsa verde

  • ½ dl mirin
  • ¾ dl risvinäger
  • ½ dl mynta
  • 1 dl koriander
  • ½ dl thaibasilika
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ schalottenlök
  • 1 hel jalapeño
  • Saft från 1 lime
  • 200 g tomatillos
  • 1,5 dl olja
  • 2 avokados

Topping

  • Färsk koriander

Gör så här

  1. Förbered barbacoa:
    • Sätt ugnen på 190°C.
    • Rosta anchochilis i en torr panna i ca 30 sekunder per sida.
    • Bryn köttet i olja i en gryta, 3 minuter per sida. Lägg åt sidan.
    • Stek löken i samma gryta i 5 minuter. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 2 minuter.
    • Häll i ölen, anchochilis och chipotle. Låt sjuda i 5 minuter, ta av från värmen och låt svalna.
    • Mixa blandningen med spiskummin, peppar, oregano, salt och vatten till en slät sås.
    • Lägg tillbaka köttet i grytan, häll över såsen och täck med lock. Tillaga i ugnen i 3–4 timmar tills köttet är mört.
    • Dra isär köttet med gafflar direkt i grytan
  2. Förbered picklad rödlök:
    • Koka upp vinäger, vatten, socker och salt i en kastrull. Rör om tills allt löst sig.
    • Låt svalna och häll över löken
  3. Förbered salsa verde:
    • Mixa alla ingredienser i en blender i 3 minuter
  4. Montering:
    • Värm tortillabröden.
    • Lägg på barbacoa, picklad lök, salsa verde och färsk koriander.

Servera genast!

https://www.coca-cola.com/se/sv