Serves 2 …
Recept
30g+30g parmesan cheese, grated
150g rigatoni pasta
1 1/2 tsp black pepper corns, toasted
75g butter
20g Pecorino cheese
Salt
Instructions:
Parmesan crisps: preheat the oven at 200C. Line a baking tray or oven safe pan with baking paper. Take 30g parmesan and place it on 2 equal piles on the prepared tray. Place in the oven on a high shelf for 10-12 minutes or until golden and crisp. Set aside.
Casio e Pepe: salt your pasta water and bring to the boil. Use as little water as possible for the pasta to make the water as starchy as possible. Add the pasta and cook until al dente. Heat a sauteuse or large frying pan over medium high heat. Add the butter and let it bubble rapidly. Grind the pepper coarsely in a pestle and mortar, or use a grinder. Add the pepper to the butter as it is foaming. Do not brown the butter at this stage! Add a ladleful of paster water to the butter and swirl it to emulsify with the butter. Add the pasta to the sauce along with some pasta water. Remove from the heat and stir in the remaining parmesan cheese. Stir, stir, stir and then add the pecorino and more pasta water if needed. Check the seasoning and then serve in warm bowls with the parmesan crisps on top.
//
Servering för 2
30g+30g parmesanost, riven
150g rigatoni pasta
1 1/2 tsk svartpeppar majs, rostat
75g smör
20g Pecorino ost
Salt
Instruktioner:
Parmesan chips: förvärm ugnen till 200C. Klä en bakplåt eller ugnssäker form med bakplåtspapper. Ta 30g parmesan och lägg den på 2 lika högar på den förberedda brickan. Sätt in i ugnen på hög plåt i 10-12 minuter eller tills de är gyllene och knapriga. Avsätta.
Casio e Pepe: Salta ditt pastavatten och låt koka upp. Använd så lite vatten som möjligt för pastan för att göra vattnet så stärkelsehaltigt som möjligt. Tillsätt pastan och koka tills den är al dente. Hetta upp en sauteuse eller stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt smöret och låt det bubbla snabbt. Mal paprikan grovt i mortelstöt eller använd en kvarn. Tillsätt paprikan i smöret eftersom det skummar. Bryn inte smöret i detta skede! Tillsätt en slev pastervatten till smöret och rör om det så att det emulgerar med smöret. Tillsätt pastan i såsen tillsammans med lite pastavatten. Ta av från värmen och rör ner resterande parmesanost. Rör om, rör om och tillsätt sedan pecorino och mer pastavatten om det behövs. Kontrollera smaksättningen och servera sedan i varma skålar med parmesanchipsen ovanpå.