Nyheter

Recept: Ultimate Chicken Parm

Den ultimata rätten av kyckling – Parmesanpanerad kyckling med tomatsås och mozzarella.

2-4 portioner

Tomatsås:

50ml extra virgin olivolja

1 liten näve hela vitlöksklyftor, skal på och krossade lätt

1x400g burk San Marzano tomater, pressade lätt med händerna

1 näve färska basilikablad + mer till servering

Nypa av socker Salt

Kyckling:

2 kycklingbröst, skinnet avlägsnat och halverat

100 ml mjöl

2 ägg, uppvispat

300ml brödsmulor

50ml majsmjöl

1 msk torkad timjan

1 msk torkat lökpulver

1 tsk cayenne 50ml

riven parmesanost + mer till servering

50ml riven pecorinoost

100g fior di latte mozzarella

Salt och nymalen svartpeppar Neutral matolja och olivolja för stekning, förhållande 50/50

Färsk basilika

Instruktioner:

Tomatsås: värm olivoljan i en stor gryta på medelhög värme. Tillsätt vitlöksklyftorna och koka tills vitlöken precis börjar få färg. Tillsätt tomater, socker och salt och låt sjuda upp. Sjud i 2-3 minuter, tillsätt basilikan och stäng av värmen. Låt tomatsåsen dra medan du förbereder resten av rätten. Såsen ska ha en tjock konsistens med bitar av tomat i.

Kyckling: lägg kycklingbitarna mellan två lager plastfolie och platta till dem med en köttklubba eller en liten kastrull.

Förbered din muddringsstation – krydda mjölet med salt och peppar. Vispa upp äggen och blanda ströbröd, maizena, kryddor och båda ostarna. Krydda kycklingen med lite salt och peppar. Täck med mjöl, följt av ägg och sist ströbröd. Stek kycklingen i en blandning av neutral matolja och olivolja tills den är gyllene och knaprig, cirka 2-3 minuter.

Servering: förvärm grillen till max. Bred lite tomatsås på en liten ugnssäker ugnsform. Tillsätt kycklingen följt av lite mer tomatsås. Tillsätt mozzarella och ett gott riv parmesanost. Lägg precis under broilern tills osten har smält och förkolnat fläckvis. Ta ut ur ugnen och garnera med färsk basilika.

//

Film;

(https://www.instagram.com/p/DFF_WrBs91k/?hl=en)